Δράσεις

Βιωματικό Εργαστήρι "Διαχείριση Συγκρούσεων"


Τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού σε συνεργασία με το 3ο Γυμνάσιο Καματερού, πραγματοποίησαν βιωματικό εργαστήρι με θέμα "Διαχείριση Συγκρούσεων“ στα πλαίσια του Προγράμματος «Φροντίζω – Υγεία για Όλους».
Το συντονισμό είχε, η κ. Δέσποινα Ζάγκα Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”, η κ. Αθανασία Καραμπάτσου Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω” και η κ. Παρασκευή Ανδρεαδάκη Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Τα βιωματικά εργαστήρια καθώς και οι Σχολές Γονέων είναι δράσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης «Αγαπώ την καρδιά μου, Φροντίζω την Υγεία μου»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στον Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμας Ημέρας Καρδιάς η Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης, με θέμα «Αγαπώ την καρδιά μου, Φροντίζω την Υγεία μου».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού “Μαρία- Ελενα” με βάση την συνεργασία  του Δήμου Αγιων Αναργυρων Καματερού, τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και τον Ανάδοχο του έργου: «ΦΡΟΝΤΙΖΩ- ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»  εταιρεία συμβούλων ΕΕΟ GROUP ΑΕ.  

Στην ομιλία χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Kαματερού κ. Τσίρμπας Σταύρος & ο κ. Παντελιάς Νίκος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Προαγωγής Υγείας. Την Εκδήλωση  συντόνισε   ο κ. Ιγνατίου  Γιώργος, Δημοσιογράφος.

Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν από εξειδικευμένους ομιλητές, για θέματα που αφορούν την  Πρόληψη των Καρδιακών Νοσημάτων, την Αξία της Φυσικής Άσκησης και της Ευεξίας στην ανθρώπινη ζωή, αποτέλεσαν μια σημαντική πηγή ενημέρωσης στους πολίτες του Δήμου.

Το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης ήταν πολυποίκιλο και εξαιρετικά ενδιαφέρον καθώς περιλάμβανε  κατατοπιστικές εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων και συνάμα συνεχή αλληλεπίδραση με το κοινό για τις ερωτήσεις που προέκυπταν. Ειδικότερα:

 • Ο κ. Σκαφιδάς Δημήτριος Καρδιολόγος- Επιστημονικός Υπεύθυνος στον τομέα της Υγείας, μίλησε για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, την εξατομικευμένη θεραπευτική στρατηγική με σκοπό την αλλαγή στον τρόπο ζωής, καθώς και την σημαντικότητα της παρακολούθησης των συμπτωμάτων.
 • Η κα Τσαλαβούτα Νεκταρία, Γυμνάστρια- Personal Trainer, παρουσίασε αναλυτικά την δύναμη της φυσικής κατάστασης και της σωματικής άσκησης στην καθημερινότητα των ανθρώπων, μέσα από εξατομικευμένα προγράμματα για ποικίλους τύπους ασκούμενων.
 • Η κα Ζάγκα Δέσποινα, Ψυχολόγος- Συντονίστρια Δράσεων στο Πλαίσιο του Έργου «ΦΡΟΝΤΙΖΩ- ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», παρουσίασε εισήγηση με τίτλο “Η Αξία του ΕΥ- ΖΗΝ στη ζωή μας” και ανέδειξε τρόπους επίτευξης της ευτυχίας στην καθημερινότητά μας ενώ παράλληλα μέσα από συναισθήματα, σκέψεις και προβληματισμούς που αναδύθηκαν, έγινε αναφορά στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης με σκοπό την βελτίωση του τρόπου ζωής.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους για το ενδιαφέρον τους και την συμμετοχή τους στην Εκδήλωση.

Η Εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικά Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" και "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ")».

Ολοκλήρωση Προγράμματος Συμβουλευτικής για την Υγιεινή Διατροφή

Την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Καμπάνιας Ευαισθητοποίησης "Φροντίζω την διατροφή μου, αγαπώ την καρδιά μου", η τελευταία ομιλία για τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής στα ΚΑΠΗ της πόλης μας, από την Διατροφολόγο του Προγράμματός μας, Παρασκευοπούλου Χρυσούλα.
Το πρόγραμμα “Φροντίζω”  εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν  ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες διατροφολογίας σε πολίτες του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

"ΈΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ"

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 από την Κοινωνική Υπηρεσία, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών ΑμεΑ του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού και το πρόγραμμα “Φροντίζω – Υγεία για όλους” το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης  των  μαθητών “Έλα στη θέση μου” στο 2ο Δημοτικό Σχολείο  Καματερού.
Η δράση  συντονίστηκε από την κ. Ζαχαρά Ειρήνη Ειδική Σύμβουλο  Δημάρχου  για Άτομα  με Αναπηρία, τη Διευθ/ρια Κοινωνικής Πολιτικής κ. Οικονομοπούλου Αγγελική, ενώ συμμετείχαν εργαζόμενοι της Υπηρεσίας και του Προγράμματος "Φροντίζω".
Το πρόγραμμα “Φροντίζω”  εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού   μπορούν  να προσφερθούν  ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες  συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Ενημέρωση για τις Παρεχόμενες Υπηρεσίες του Προγράμματος «Φροντί-ζω»


Υλοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 ενημερωτική συνάντηση με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου μας με σκοπό την πληροφόρηση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Προγράμματος «Φροντί-ζω».

Κλείσιμο του Προγράμματος “Φιλικά Σχολεία για Όλους και Όλες”Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού σε συνεργασία με το Πρόγραμμα “Φροντί-ζω – Υγεία για Όλους” και το 2ο Γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων, το 1ο Γυμνάσιο Καματερού και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού, υλοποίησαν την τελευταία συνάντηση του Προγράμματος “Φιλικά Σχολεία για Όλους και Όλες” στην εκπνοή του σχολικού έτους 2022-2023.
Τα παιδιά μαζί με τους συντονιστές του προγράμματος αντάλλαξαν τις τελευταίες σκέψεις και συναισθήματα γύρω από το Πρόγραμμα και έδωσαν ραντεβού για το επόμενο έτος.

Ευχαριστούμε τους Διευθυντές των σχολείων κ. Ανεμοδουριώτη, κ. Κάσσαρη και κ. Μπουραντά, καθώς και τις/τους εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία. Τέλος τα παιδιά (ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΙ ΕΙΡΗΝΗΣ) παρέλαβαν την αναμνηστική τσάντα με το λογότυπο του Προγράμματος “Φιλικά Σχολεία για Όλους και Όλες” αποχαιρετώντας μέσα σε αισιόδοξο κλίμα. Καλό καλοκαίρι!

Ομιλία με θέμα “Χτίζοντας την Εμπιστοσύνη με τα παιδιά μας”


Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε Ομιλία με θέμα “Χτίζοντας την Εμπιστοσύνη με τα παιδιά μας” σε γονείς και εκπαιδευτικούς, από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Καματερού στα πλαίσια του Προγράμματος “Φροντί-ζω & Υγεία για Όλους”. Ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Το συντονισμό είχε, η κ. Πρεκετέ Ιωάννα Κοινωνική Λειτουργός, η κ. Ζάγκα Δέσποινα Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω” και η κ. Καραμπάτσου Αθανασία Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”.

Οι ομιλίες καθώς και οι βιωματικές παρεμβάσεις έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.
Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Eνημέρωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 1ο ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημέρωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 1ο ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων, του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Kαματερού, την Τετάρτη 17/05/2023, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και του Προγράμματος "Φροντίζω - Υγεία για Όλους" με εξειδικευμένη εισηγήτρια στο αντικείμενο επαγγελματικού προσανατολισμού, την κα Αμβροσιάδου Νικολέτα- Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, MA.

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν την υποστήριξη των μαθητών εντός των σχολικών μονάδων αλλά δύναται να επεκταθούν μέσω του έργου και σε συμβουλευτική των γονέων και της οικογένειας. Η υποστήριξη περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα σχολεία και για όσους εφήβους ενδιαφέρονται περαιτέρω δύναται να παρασχεθούν εξειδικευμένες συνεδρίες από ειδικούς για την αντιμετώπιση, την αναγνώριση και αντίληψη των κλίσεων, τον σχολικό και επαγγελματικό προσανατολισμό και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων αναζήτησης προσανατολισμού.

Το Πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

1ο Διαδραστικό Μαθητικό Συνέδριο Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού

up1.PNG

Με πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου και μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 6 Μαΐου στους Αγίους Αναργύρους, το 1ο Διαδραστικό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Δύναμή μου η φωνή μου... Σπάω τον κύκλο της βίας».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού “Μαρία-Ελενα» με βάση την συνεργασία  του Δήμου Αγιων Αναργυρων Καματερού, τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, των Διευθύνσεων  Ά βάθμιας και Β´ βάθμιας Εκπαίδευσης της εδαφικής ενότητας Γ´ Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας  και τον Ανάδοχο του έργου: «ΦΡΟΝΤΙΖΩ-ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»  εταιρεία συμβούλων ΕΕΟ GROUP ΑΕ.  

Στο συνέδριο χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Kαματερού κ. Τσίρμπας Σταύρος, η κ.  Μακρή Δήμητρα Διευθύντρια Β'θμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας, ο κ. Κάππος Ιωάννης Διευθυντής Α'θμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας, ο κ. Πότσης Ζήσης εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και ο κ. Στάθης Ευάγγελος εντεταλμένος επίσης Σύμβουλος Παιδείας στο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Kαματερού. Το συνέδριο συντόνισαν  η  Διευθύντρια  Κοινωνικής Πολιτικής, Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού κα Οικονομοπούλου Αγγελική, η κ. Ζάγκα Δέσποινα, Ψυχολόγος Στέλεχος ΕΕΟ GROUP ΑΕ., Συντονίστρια Δράσεων στο Πλαίσιο του Έργου «ΦΡΟΝΤΙΖΩ - ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» και ο κ. Αντωνόπουλος Αντώνης Δημοσιογράφος του STAR CHANNEL.

Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν από εξειδικευμένους ομιλητές, για θέματα που αφορούν την  Πρόληψη και Καταπολέμηση της βίας, αποτέλεσαν μια σημαντική πηγή ενημέρωσης σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς από όλο τον Δήμο, για  ένα ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα το οποίο έχει άμεση επίπτωση στην ψυχοσυναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων.

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου ήταν πολυποίκιλο και εξαιρετικά ενδιαφέρον καθώς περιλάμβανε  τόσο βιωματικές διαδραστικές δράσεις - πρωτότυπες ομαδικές και θεατρικές εργασίες  από τους ίδιους τους μαθητές των Σχολείων  αλλά  και εξειδικευμένες , συνάμα  και κατατοπιστικές εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων, διάσημων προσώπων σε καίρια θέματα πρόληψης και καταπολέμησης της σχολικής βίας. Ειδικότερα:

 • Η κα Παντελίδη Παναγιώτα, Παιδοψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, υλοποίησε βιωματική δράση για τα αίτια της βίας, τις μορφές που λαμβάνει καθώς και τις επιπτώσεις που φέρει στην ψυχοσυναισθηματική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του ατόμου.
 • Η κα Γαροφαλάκη Τριανταφυλλιά, Παιδοψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια, παρουσίασε αναλυτικά την δύναμη του οικογενειακού θεσμού ενώ ταυτόχρονα εμβάθυνε στο πώς η οικογένεια μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά απέναντι στην εκδήλωση περιστατικών βίας.
 • Η κα Έρρικα Πρεζεράκου, Πρωταθλήτρια & Δημιουργός του REPLAYCE EDUCATION, διερεύνησε τον εσωτερικό εαυτό του ατόμου και υλοποίησε βιωματική δράση που είχε στόχο την συνεργασία της ενέργειας, του νου, της καρδιάς και του σώματος.
 • Η κα Οικονομοπούλου Αγγελική, Συστημική Ψυχολόγος, Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, παρουσίασε εισήγηση με τίτλο “Η Ωδή...σσεια του Εφήβου” και ανέδειξε σκέψεις, συναισθήματα και προβληματισμούς σχετικά με τις ανάγκες των εφήβων και την ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου.
 • Ο κος Κορμάς Γεώργιος, Ιατρός, Υπεύθυνος της Γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, παρουσίασε τους κινδύνους του διαδικτύου στην Εφηβεία.
 • Η Ομάδα Σύγχρονου Χορού Διεύθυνσης Πολιτισμού Αθλητισμού παρουσίασε χορογραφία της κα Ειρήνης Παπαδάκη με τίτλο “Σώματα εν κινδύνω” η οποία καταχειροκροτήθηκε από το σύνολο των παρευρισκόμενων
 • Η κα Βενετσάνου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός ΕΟΔΥ, συζήτησε για την έννοια της έμφυλης βίας, τις μορφές που λαμβάνει καθώς και τις επιπτώσεις της. Έγινε αναφορά στα ποσοστά περαστατικών έμφυλης βίας.
 • Η κα Κοφινά Σταυρούλα, Διδάκτωρ Κοινωνική Λειτουργός, παρουσίασε εισήγηση με τίτλο “τα παιδιά έχουν φωνή – Τα δικαιώματα των παιδιών”, αναδεικνύοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 • Η κα Παπαθανασοπούλου Νταίζη, Εθνική Συντονίστρια Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, πρώην Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ευρώπης για τις Υγιείς Πόλεις, μέσα από συζήτηση με τους μαθητές πραγματεύτηκε την έννοια της ειρήνης ως βασικού παράγοντα για την ευημερία της πόλης.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές των Σχολείων του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, μέσα από διαφορετικές δράσεις.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διευθυντές των σχολείων καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που με ενθουσιασμό αγκάλιασαν το συνέδριο μέσα από τις δράσεις τους και ειδικότερα τα εξής σχολεία:

Σχολεία Α'θμιας Εκπαίδευσης:

 • 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων
 • 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων
 • 7ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού
 • 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων
 • 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων
 • 6 Δημοτικό Σχολείο Καματερού

Σχολεία Β'θμιας Εκπαίδευσης:

 • 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων,
 • 1ο Γυμνάσιο Καματερού
 • 1ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων
 • ΕΠΑΛ Καματερού
 • 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων
 • 3ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων
 • 4ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων

Δράσεις Συμπερίληψης:

 • Γ' ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων
 • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία “Η Ανοιχτή Αγκαλιά”.

Το συνέδριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικά Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" και "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ")».

bot1.PNG

Ακολουθεί Φωτογραφικό Υλικό από το Συνέδριο:

Eνημέρωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 2ο ΓΕΛ Καματερού


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημέρωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 2ο ΓΕΛ Καματερού, του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Kαματερού, την Τετάρτη 29/03/2023 και την Τετάρτη 5/4/2023, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και του Προγράμματος "Φροντίζω - Υγεία για Όλους" με εξειδικευμένη εισηγήτρια στο αντικείμενο επαγγελματικού προσανατολισμού, την κα Αμβροσιάδου Νικολέτα- Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, MA.

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν την υποστήριξη των μαθητών εντός των σχολικών μονάδων αλλά δύναται να επεκταθούν μέσω του έργου και σε συμβουλευτική των γονέων και της οικογένειας. Η υποστήριξη περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα σχολεία και για όσους εφήβους ενδιαφέρονται περαιτέρω δύναται να παρασχεθούν εξειδικευμένες συνεδρίες από ειδικούς για την αντιμετώπιση, την αναγνώριση και αντίληψη των κλίσεων, τον σχολικό και επαγγελματικό προσανατολισμό και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων αναζήτησης προσανατολισμού.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Βιωματικό Εργαστήρι στο 7ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων


Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2023, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού σε συνεργασία με το 7ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησαν Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα "Οριοθέτηση, πώς να συνδέομαι με τα παιδιά μου μέσα από υγιή όρια“ στα πλαίσια του Προγράμματος «Φροντίζω – Υγεία για Όλους».

Το συντονισμό είχε, η κ. Ζάγκα Δέσποινα Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω” και η κ. Καραμπάτσου Αθανασία Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”.

Τα βιωματικά εργαστήρια καθώς και οι Σχολές Γονέων είναι δράσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Ολοκλήρωση ενημερωτικών συναντήσεων διατροφολογίας στα ΚΑΠΗ της πόλης μας

 

Την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού στα πλαίσια του Προγράμματος «Φροντίζω – Υγεία για Όλους» σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Καματερού και το Α΄ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις εβδομαδιαίες ενημερωτικές συναντήσεις Διατροφολογίας για τα μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης μας.

Η Διατροφολόγος του Προγράμματος κ. Παρασκευοπούλου Χρυσούλα ενημέρωσε τα μέλη του ΚΑΠΗ σχετικά με ποικίλα θέματα που απασχολούν τη Διατροφή στη Τρίτη Ηλικία (Διατροφή και Οστεοπόρωση, Διαβήτης, Αρτησιακή Πίεση, Ευεξία).

Ατομικές Συνεδρίες με τη Διατροφολόγο του Προγράμματος παρέχονται στο Δ' ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων.

Το Πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες.

Πρόγραμμα “Φιλικά Σχολεία για Όλους και Όλες”


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού σε συνεργασία με το Πρόγραμμα “Φροντίζω – Υγεία για Όλους” και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού, υλοποίησαν βιωματική δράση του Προγράμματος “Φιλικά Σχολεία για Όλους και Όλες”. Μέσω του Προγράμματος αναδύθηκε η επιθυμία των Μαθητών - ”Θετικών Αγγελιοφόρων” να δημιουργήσουν μία “Γωνία Φιλίας”, η οποία στόχο έχει την εξάλειψη της βίας και την προώθηση της ενεργητικής ακρόασης, της ενίσχυσης των φιλικών σχέσεων και της έκφρασης συναισθημάτων.

Στόχος του Προγράμματος είναι η δημιουργία ομάδων “Αγγελιοφόρων Φιλίας” από τους μαθητές των σχολείων, οι οποίοι εκπαιδεύονται από τους επαγγελματίες της Υπηρεσίας.

Το Πρόγραμμα Υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου: «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικά Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" και "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ")».

Eνημέρωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 3o ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημέρωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 3o ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων, του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Kαματερού, την Τετάρτη 15/03/2023, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού και του Προγράμματος "Φροντίζω-Υγεία για Όλους" με εξειδικευμένη εισηγήτρια στο αντικείμενο επαγγελματικού προσανατολισμού, την κα Αμβροσιάδου Νικολέτα - Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, MA.

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν την υποστήριξη των μαθητών εντός των σχολικών μονάδων αλλά δύναται να επεκταθούν μέσω του έργου και σε συμβουλευτική των γονέων και της οικογένειας. Η υποστήριξη περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα σχολεία και για όσους εφήβους ενδιαφέρονται περαιτέρω δύναται να παρασχεθούν εξειδικευμένες συνεδρίες από ειδικούς για την αντιμετώπιση, την αναγνώριση και αντίληψη των κλίσεων, τον σχολικό και επαγγελματικό προσανατολισμό και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων αναζήτησης προσανατολισμού.

Το Πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Έναρξη Προγράμματος “Φιλικά Σχολεία για Όλους” - “Θετικοί Αγγελιοφόροι”


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας και του Εκφοβισμού στο Σχολείο, 06/03/2023, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού σε συνεργασία με το Πρόγραμμα “Φροντίζω – Υγεία για Όλους”, υλοποιούν πληθώρα δράσεων με σκοπό την πρόληψη της βίας στον χώρο των Σχολείων και μέσα στην Οικογένεια. Στα πλαίσια των δράσεων αυτών, εντάσσεται το Πρόγραμμα “Φιλικά Σχολεία για Όλους και Όλες”.

Η υλοποίηση του καινοτόμου προγράμματος “Φιλικά Σχολεία για Όλους και Όλες” ξεκίνησε από τους επαγγελματίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίων Ανάργυρων -Καματερού με αφορμή την έξαρση της βίας και της επιθετικής συμπεριφοράς. Στόχος του Προγράμματος είναι η δημιουργία ομάδων “Αγγελιοφόρων Φιλίας” από τους μαθητές των σχολείων, οι οποίοι εκπαιδεύονται από τους επαγγελματίες της Υπηρεσίας. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος της πόλης κ. Σταύρος Τσίρμπας, μέσα από το Πρόγραμμα δημιουργούνται ”Επιταχυντές Θετικών Μηνυμάτων” όπου οι μαθητές εκπαιδεύονται, μεταδίδουν τις γνώσεις τους και δημιουργούν μία ασπίδα προστασίας ενάντια στη βία. Το Πρόγραμμα ξεκίνησε με ενημέρωση των Εκπαιδευτικών και των Γονέων πιλοτικά σε τρία σχολεία της πόλης, στο 1ο Γυμνάσιο Καματερού, το 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού.

Το Πρόγραμμα Υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου: «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικά Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" και "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ").

Ενημέρωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 3ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημέρωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 3ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων, του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Kαματερού, την Τετάρτη 22/02/2023, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και του Προγράμματος "Φροντίζω-Υγεία για Όλους" με εξειδικευμένη εισηγήτρια στο αντικείμενο επαγγελματικού προσανατολισμού, την κα Αμβροσιάδου Νικολέτα - Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, MA.

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν την υποστήριξη των μαθητών εντός των σχολικών μονάδων αλλά δύναται να επεκταθούν μέσω του έργου και σε συμβουλευτική των γονέων και της οικογένειας. Η υποστήριξη περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα σχολεία και για όσους εφήβους ενδιαφέρονται περαιτέρω δύναται να παρασχεθούν εξειδικευμένες συνεδρίες από ειδικούς για την αντιμετώπιση, την αναγνώριση και αντίληψη των κλίσεων, τον σχολικό και επαγγελματικό προσανατολισμό και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων αναζήτησης προσανατολισμού.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Ολοκλήρωση Συναντήσεων Σχολής Γονέων στο 3ο Νηπιαγωγείο Καματερού


Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού σε συνεργασία με το 3ο Νηπιαγωγείο Καματερού πραγματοποίησαν την 4η Συνάντηση της Σχολής Γονέων με θέμα "Οριοθέτηση, πώς να συνδέομαι με τα παιδιά μου μέσα από υγιή όρια“ στα πλαίσια του Προγράμματος «Φροντίζω – Υγεία για Όλους».

Το συντονισμό είχε, η κ. Δέσποινα Ζάγκα Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”, ο κ. Αναστάσιος Λουκάς Κοινωνικός Λειτουργός του προγράμματος “Φροντίζω”, η κ. Παρασκευή Ανδρεαδάκη Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού και η κ. Αθανασία Καραμπάτσου Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”.

Τα βιωματικά εργαστήρια καθώς και οι Σχολές Γονέων είναι δράσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Σχολή Γονέων στο 3ο Νηπιαγωγείο Καματερού


Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού σε συνεργασία με το 3ο Νηπιαγωγείο Καματερού πραγματοποίησαν τη 3η Συνάντηση της Σχολής Γονέων με θέμα "Ενισχύοντας την Αυτοεκτίμηση και Αυτοπεποίθηση του Παιδιού μας“ στα πλαίσια του Προγράμματος «Φροντίζω – Υγεία για Όλους».

Το συντονισμό είχε, η κ. Δέσποινα Ζάγκα Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω” και η κ. Αθανασία Καραμπάτσου Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”.

Τα βιωματικά εργαστήρια καθώς και οι Σχολές Γονέων είναι δράσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Eνημέρωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 2ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημέρωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 2ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων, του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Kαματερού, την Τετάρτη 25/01/2023, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού και του Προγράμματος "Φροντίζω-Υγεία για Όλους" με εξειδικευμένη εισηγήτρια στο αντικείμενο επαγγελματικού προσανατολισμού, την κα Αμβροσιάδου Νικολέτα- Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, MA.

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν την υποστήριξη των μαθητών εντός των σχολικών μονάδων αλλά δύναται να επεκταθούν μέσω του έργου και σε συμβουλευτική των γονέων και της οικογένειας. Η υποστήριξη περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα σχολεία και για όσους εφήβους ενδιαφέρονται περαιτέρω δύναται να παρασχεθούν εξειδικευμένες συνεδρίες από ειδικούς για την αντιμετώπιση, την αναγνώριση και αντίληψη των κλίσεων, τον σχολικό και επαγγελματικό προσανατολισμό και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων αναζήτησης προσανατολισμού.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Σχολή Γονέων στο 3ο Νηπιαγωγείο Καματερού.


Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού σε συνεργασία με το 3ο Νηπιαγωγείο Καματερού πραγματοποίησαν τη 2η Συνάντηση της Σχολής Γονέων με θέμα "Ασφαλής Δεσμός Γονέα-Παιδιού“ στα πλαίσια του Προγράμματος «Φροντίζω – Υγεία για Όλους».

Το συντονισμό είχε ο κ. Αναστάσιος Λουκάς, Κοινωνικός Λειτουργός του προγράμματος “Φροντίζω”, η κ. Δέσποινα Ζάγκα, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”, καθώς και η κ. Αθανασία Καραμπάτσου, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”.

Τα βιωματικά εργαστήρια καθώς και οι Σχολές Γονέων είναι δράσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών. 

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Στοχευμένες Ημερίδες με στόχο, την Ενίσχυση της προοπτικής των μαθητών να σχεδιάσουν το μέλλον τους, αναδεικνύοντας την σημασία του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στις Σχολικές Μονάδες Γυμνασίου -Λυκείου μέσω του του έργου "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" και "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ".

 

Την Τετάρτη 18/01/2023 υλοποιήθηκαν 2 στοχευμένες ημερίδες ευαισθητοποίησης για μαθητές και καθηγητές  4 Σχολικών Μονάδων  Λυκείου του Δήμου μας με στόχο την παροχή πολύτιμης ενημέρωσης σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού  και επιλογής σπουδών των εφήβων.

Στις Ημερίδες παρουσιάστηκαν οι εξής θεματολογίες:

«Πώς Επιλέγω τις Σπουδές που μου ταιριάζουν», κα Αλεξοπούλου Μπέκη, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Μ.Α, Μητρώο Α1, ΕΟΠΠΕΠ 

«Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού μου Δελτίου: Κρίσιμα σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη – Παράγοντες Επιτυχίας», κα Αμβροσιάδου Νικόλ, Σύμβουλος ''Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού  Μ.Α  Μητρώο Α1, ΕΟΠΠΕΠ

«Έξυπνοι τρόποι/τεχνικές οργάνωσης και διαχείρισης του χρόνου μελέτης», κα Χατζηστυλιανού  Έλενα, Μ.Α Λογοθεραπεύτρια

«Η σημασία της θετικής ψυχολογικής προσέγγισης στην διαδικασία επιλογή σπουδών και κατάλληλου επαγγέλματος», κα Ζάγκα Δέσποινα, Ψυχόλογος

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Τσίρμπας Σταύρος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στάθης Ευάγγελος.

Οι Ημερίδες με θέμα «Μαθαίνω να σχεδιάζω το μέλλον μου, Σκέφτομαι Θετικά, Προσανατολίζομαι έγκαιρα για τις Σπουδές μου και για την  είσοδο μου στην  Αγορά Εργασίας» πραγματοποιήθηκαν στο ΣΙΝΕ ΜΑΡΙΑ–ΕΛΕΝΑ στους  Αγίους Αναργύρους,  Αγίας Παρασκευής 40,  ως εξής:

1η Ημερίδα

09.00 π.μ -10.30 πμ              

Αποδέκτες:  Μαθητές και Καθηγητές του 1ου ΓΕΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ και του 3ου ΓΕΛ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

2η Ημερίδα

11.00πμ-12.30 μμ              

Αποδέκτες:   Μαθητές και Καθηγητές του 2ου ΓΕΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ και του 2ου ΓΕΛ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικά Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" και "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ")» σε συνεργασία της Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και του Αναδόχου του έργου ΕΕΟ GROUP A.και συμμετείχαν εξειδικευμένα στελέχη - εισηγήτριες στο αντικείμενο επαγγελματικού προσανατολισμού.

Σχολή Γονέων στο 3ο Νηπιαγωγείο Καματερού

 

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού σε συνεργασία με το 3ο Νηπιαγωγείο Καματερού πραγματοποίησαν τη 1η Συνάντηση της Σχολής Γονέων στα πλαίσια του προγράμματος “Φροντίζω – υγεία για όλους”.

Το συντονισμό είχε η Οικονομοπούλου Αγγελική, Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και η Δέσποινα Ζάγκα, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”.

Τα βιωματικά εργαστήρια καθώς και οι Σχολές Γονέων είναι δράσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Ολοκλήρωση Προγράμματος Ομαδικής Συμβουλευτικής στα ΚΑΠΗ της Πόλης μας.Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού σε συνεργασία με το Γ' ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, πραγματοποίησαν την 4η Συνάντηση Ομαδικής Συμβουλευτικής με θεματολογία “Χαρά και Ευεξία στη Τρίτη Ηλικία”, στα πλαίσια του Προγράμματος “Φροντίζω-Υγεία για Όλους”. Η συνάντηση συνδυάστηκε με περίπατο που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" όπου οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες χαράς και να μοιραστούν μεταξύ τους τις πηγές ευεξίας της καθημερινότητάς τους.

Το συντονισμό είχε η κ. Δέσποινα Ζάγκα, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω” και η κ. Αθανασία Καραμπάτσου, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις κυρίες μας για το μοναδικό αυτό ταξίδι των συναντήσεών μας.

Τα βιωματικά εργαστήρια καθώς και τα προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης είναι δράσεις που έχουν ως στόχο την ενθάρρυνση και ευαισθητοποίηση των ατόμων και αποσκοπούν στην ψυχοκοινωνική ενδυνάμωσή τους.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Ολοκλήρωση Συναντήσεων Σχολής Γονέων στο 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων.


Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησαν τη 4η Συνάντηση της Σχολής Γονέων με θέμα "Η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση" στα πλαίσια του προγράμματος “Φροντίζω-Υγεία για Όλους”.

Το συντονισμό είχε η κ. Δέσποινα Ζάγκα, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”, η κ. Αριάδνη Ανδρώνη, Ψυχολόγος, Εθελόντρια του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ο κ. Αναστάσιος Λουκάς, Κοινωνικός Λειτουργός του προγράμματος “Φροντίζω” καθώς και η κ. Αθανασία Καραμπάτσου, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”.

Ευχαριστούμε πολύ για την άψογη συνεργασία της σχολικής μονάδας όσο και τις κυρίες που παρευρέθηκαν στις συναντήσεις μας.

Τα βιωματικά εργαστήρια καθώς και οι Σχολές Γονέων είναι δράσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Ομαδική Συμβουλευτική στα ΚΑΠΗ της Πόλης μας


Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού σε συνεργασία με το Γ' ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, πραγματοποίησαν την 3η Συνάντηση Ομαδικής Συμβουλευτικής με θεματολογία “Το Θετικό Ταξίδι των Αναμνήσεων” στα πλαίσια του Προγράμματος “Φροντίζω-Υγεία για Όλους”.

Το συντονισμό είχε η κ. Δέσποινα Ζάγκα, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω” και η κ. Αθανασία Καραμπάτσου, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”.

Τα βιωματικά εργαστήρια καθώς και τα προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης είναι δράσεις που έχουν ως στόχο την ενθάρρυνση και ευαισθητοποίηση των ατόμων και αποσκοπούν στην ψυχοκοινωνική ενδυνάμωσή τους.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

3η Σχολή Γονέων στο 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων


Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησαν τη 3η Συνάντηση της Σχολής Γονέων με θέμα "Η Ενδυνάμωση και η Ενθάρρυνση των Παιδιών στην Εφηβεία" στα πλαίσια του προγράμματος “Φροντίζω-Υγεία για Όλους”.

Το συντονισμό είχε η Δέσποινα Ζάγκα, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”, ο Αναστάσιος Λουκάς, Κοινωνικός Λειτουργός του προγράμματος “Φροντίζω” καθώς και η Αθανασία Καραμπάτσου, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”.

Τα βιωματικά εργαστήρια καθώς και οι Σχολές Γονέων είναι δράσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Eνημέρωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 4ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημέρωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 4ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού στις 30/11/2022 και στις 07/12/2022, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και τον Αναδόχου του έργου ΕΕΟ GROUP A.E. με εξειδικευμένη εισηγήτρια στο αντικείμενο επαγγελματικού προσανατολισμού την κα Αμβροσιάδου Νικολέτα-Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, MA.

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν την υποστήριξη των μαθητών εντός των σχολικών μονάδων αλλά δύναται να επεκταθούν μέσω του έργου και σε συμβουλευτική των γονέων και της οικογένειας. Η υποστήριξη περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα σχολεία και για όσους εφήβους ενδιαφέρονται περαιτέρω δύναται να παρασχεθούν εξειδικευμένες συνεδρίες από ειδικούς για την αντιμετώπιση, την αναγνώριση και αντίληψη των κλίσεων τον σχολικό και επαγγελματικό προσανατολισμό και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων αναζήτησης προσανατολισμού.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των μαθητών “Ελα στη θέση μου” στο ΕΠΑΛ Καματερού

 

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 από την Κοινωνική Υπηρεσία, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών ΑμεΑ του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού και το πρόγραμμα “Φροντίζω-Υγεία για όλους” το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των μαθητών “Ελα στη θέση μου” στο ΕΠΑΛ Καματερού.

Πρόκειται για μία πιλοτική δράση ευαισθητοποίησης, όπου οι μαθητές βιώνουν πραγματικά μια εμπειρία ατόμων με διαφορετικές μορφές αναπηρίας, έρχονται σε επαφή με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα, μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματα.

Η δράση συντονίστηκε από την κ. Ζαχαρά Ειρήνη Ειδική Σύμβουλο Δημάρχου για Άτομα με Αναπηρία, τη Διευθ/ρια Κοινωνικής Πολιτικής κ. Οικονομοπούλου Αγγελική και τον Μπάκαλη Κωνσταντίνο εργαζόμενο της υπηρεσίας, ενώ συμμετείχαν η κ. Τζανετή Κατερίνα, Προϊσταμένη Κοινωνικής μέριμνας, η κ. Καραμπάτσου Αθανασία, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”, η κ. Πετροπούλου Κυριακή εργαζόμενη της υπηρεσίας. Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Συνέχεια Προγράμματος Ομαδικής Συμβουλευτικής στα ΚΑΠΗ της Πόλης μας


Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού σε συνεργασία με το Γ' ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, πραγματοποίησαν τη 1η και τη 2η Συνάντηση Ομαδικής Συμβουλευτικής με θεματολογίες:

 • “Γνωριμία- Ψυχική Ενδυνάμωση”
 • “Άγχος στη Τρίτη Ηλικία και Τρόποι Διαχείρισης"

στα πλαίσια του προγράμματος “Φροντίζω-υγεία για όλους”.

Το συντονισμό είχε η κ. Δέσποινα Ζάγκα, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω” και η κ. Αθανασία Καραμπάτσου, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”.

Τα βιωματικά εργαστήρια καθώς και τα προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης είναι δράσεις που έχουν ως στόχο την ενθάρρυνση και ευαισθητοποίηση των ατόμων και αποσκοπούν στην ψυχοκοινωνική ενδυνάμωσή τους.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

2η Σχολή Γονέων στο 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων


Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησαν τη 2η Συνάντηση της Σχολής Γονέων με θέμα "Οριοθέτηση και Υγιής Δεσμός" στα πλαίσια του προγράμματος “Φροντίζω-υγεία για όλους”.

Το συντονισμό είχε η Δέσποινα Ζάγκα, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”, ο Αναστάσιος Λουκάς, Κοινωνικός Λειτουργός του προγράμματος “Φροντίζω” καθώς και η Αθανασία Καραμπάτσου, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”.

Τα βιωματικά εργαστήρια καθώς και οι Σχολές Γονέων είναι δράσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

1η Σχολή Γονέων στο 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων


Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησαν τη 1η Συνάντηση της Σχολής Γονέων με θέμα "Ασφαλής Δεσμός Γονέα-Παιδιού" στα πλαίσια του προγράμματος “Φροντίζω-υγεία για όλους”.

Το συντονισμό είχε η Δέσποινα Ζάγκα, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”, ο Αναστάσιος Λουκάς, Κοινωνικός Λειτουργός του προγράμματος “Φροντίζω” και η Αθανασία Καραμπάτσου, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω”.

Τα βιωματικά εργαστήρια καθώς και οι Σχολές Γονέων είναι δράσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Ενημέρωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 1ο ΕΠΑΛ Καματερού


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημέρωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 1ο ΕΠΑΛ Καματερού, του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού στις 04/11/2022, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και τον Αναδόχου του έργου ΕΕΟ GROUP A.E. με εξειδικευμένη εισηγήτρια στο αντικείμενο επαγγελματικού προσανατολισμού την κα Αμβροσιάδου Νικολέτα-Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, MA.

Συνέχεια της ενημέρωσης στο 1ο ΕΠΑΛ Καματερού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 11/11/2022.

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν την υποστήριξη των μαθητών εντός των σχολικών μονάδων αλλά δύναται να επεκταθούν μέσω του έργου και σε συμβουλευτική των γονέων και της οικογένειας. Η υποστήριξη περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα σχολεία και για όσους εφήβους ενδιαφέρονται περαιτέρω δύναται να παρασχεθούν εξειδικευμένες συνεδρίες από ειδικούς για την αντιμετώπιση, την αναγνώριση και αντίληψη των κλίσεων τον σχολικό και επαγγελματικό προσανατολισμό και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων αναζήτησης προσανατολισμού.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Βιωματικό εργαστήρι στο 5ο και 11ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων

 

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού σε συνεργασία με το 5ο – 11ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησαν το Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα "Οριοθέτηση, πώς συνδέομαι με τα παιδιά μου μέσα από Υγιή Όρια” στα πλαίσια του προγράμματος “Φροντίζω-Υγεία για όλους”. Το συντονισμό είχε η κ. Ζάγκα Δέσποινα, Ψυχολόγος του προγράμματος Φροντίζω και η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Ανάγνου Βικτώρια. Τα βιωματικά εργαστήρια είναι μία δράση που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών. Μέσα από το εν λόγω εργαστήρι, αναδύθηκαν οι προβληματισμοί, οι ανησυχίες αλλά και τα εφόδια που διαθέτουν οι γονείς για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σημερινής εποχής, μέσα από διαδραστικό τρόπο.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Υπηρεσίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού στις Σχολικές Μονάδες Γυμνασίου-Λυκείου μέσω του έργου "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" και "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έναρξη μια νέας υπηρεσίας του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικά Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" και "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ")», η οποία περιλαμβάνει παροχή ενημερωτικών υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού σε εφήβους των σχολείων του Δήμου

Η 1η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Kαματερού στις 07/10/2022, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και τον Αναδόχου του έργου ΕΕΟ GROUP A.E με εξειδικευμένη εισηγήτρια στο αντικείμενο επαγγελματικού προσανατολισμού την κα Αμβροσιάδου Νικολέτα - Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, MA.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Kαματερού κ Τσίρμπας Σταύρος ανέφερε: «Σε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις δομές και τα προγράμματά μας συνεχίζουμε ως Δημοτική Αρχή, μία σειρά καινοτόμων υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρό τους τη φροντίδα των παιδιών, των εφήβων, των νέων και των οικογενειών τους. Οι υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού στις σχολικές μονάδες Γυμνασίου-Λυκείου μέσω του έργου «Φροντίζω» και «Υγεία για όλους» θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση και θα συμπληρώσουν τις ήδη υπάρχουσες δομές, διευρύνοντας τις διαθέσιμες υπηρεσίες, αναπτύσσοντας τα κοινωνικά δίκτυα υποστήριξης και αναδεικνύοντας το ρόλο του Δήμου, θεσμικά και ουσιαστικά στη διάρθρωση του κοινωνικού ιστού».

- Σύμφωνα με μελέτη του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό μαθητών χωρίς πρόσβαση σε δραστηριότητες Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (52%). Ως αποτέλεσμα αυτού η αγορά εργασίας αντιμετωπίζει μεγάλες αναντιστοιχίες δεξιοτήτων σε επίπεδο προσφοράς και ζήτησης.

- Ο Δήμος μας σε συνεργασία με τις Σχολικές Μονάδες επιδιώκει να καταστεί από τους πρωτοπόρους δήμους στην ενίσχυση των επαγγελματικών προοπτικών των μαθητών

- Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερώσεις σε πολλές σχολικές μονάδες της περιοχής.

Ο Δήμος μας με την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 στο πλαίσιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής των δημοτικών ενοτήτων και της άριστης συνεργασίας με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων προωθεί τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την ενίσχυσης των παιδιών /μαθητών εντός των σχολικών Μονάδων, ενώ επίσης αναλαμβάνει κομβικές δράσεις στήριξης των μαθητών και των οικογενειών των μαθητών για την νέα χρονιά 2022-2023

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν την υποστήριξη των μαθητών εντός των σχολικών μονάδων αλλά δύναται να επεκταθούν μέσω του έργου και συμβουλευτική των γονέων και της οικογένειας. Η υποστήριξη περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα σχολεία και για όσους εφήβους ενδιαφέρονται περαιτέρω δύναται να παρασχεθούν εξειδικευμένες συνεδρίες από ειδικούς για την αντιμετώπιση, την αναγνώριση και αντίληψη των κλίσεων τον σχολικό και επαγγελματικό προσανατολισμό και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων αναζήτησης προσανατολισμού.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Image