Δράσεις

Βιωματικό εργαστήρι στο 5ο και 11ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων

 

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού σε συνεργασία με το 5ο – 11ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησαν το Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα "Οριοθέτηση, πως συνδέομαι με τα παιδιά μου μέσα από Υγιή Όρια” στα πλαίσια του προγράμματος “Φροντίζω – Υγεία για όλους”. Το συντονισμό είχε η κ. Ζάγκα Δέσποινα, Ψυχολόγος του προγράμματος Φροντίζω και η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Ανάγνου Βικτώρια. Τα βιωματικά εργαστήρια είναι μία δράση που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών. Μέσα από το εν λόγω εργαστήρι, αναδύθηκαν οι προβληματισμοί, οι ανησυχίες αλλά και τα εφόδια που διαθέτουν οι γονείς για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σημερινής εποχής, μέσα από διαδραστικό τρόπο.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Υπηρεσίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού στις Σχολικές Μονάδες Γυμνασίου-Λυκείου μέσω του έργου "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" και "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έναρξη μια νέας υπηρεσίας του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικά Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" και "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ")», η οποία περιλαμβάνει παροχή ενημερωτικών υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού σε εφήβους των σχολείων του Δήμου

Η 1η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Kαματερού στις 07/10/2022, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και τον Αναδόχου του έργου ΕΕΟ GROUP A.E με εξειδικευμένη εισηγήτρια στο αντικείμενο επαγγελματικού προσανατολισμού την κα Αμβροσιάδου Νικολέτα - Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, MA.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Kαματερού κ Τσίρμπας Σταύρος ανέφερε : «Σε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις δομές και τα προγράμματά μας συνεχίζουμε ως Δημοτική Αρχή, μία σειρά καινοτόμων υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρό τους τη φροντίδα των παιδιών, των εφήβων, των νέων και των οικογενειών τους. Οι υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού στις σχολικές μονάδες Γυμνασίου-Λυκείου μέσω του έργου «Φροντίζω» και «Υγεία για όλους» θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση και θα συμπληρώσουν τις ήδη υπάρχουσες δομές, διευρύνοντας τις διαθέσιμες υπηρεσίες, αναπτύσσοντας τα κοινωνικά δίκτυα υποστήριξης και αναδεικνύοντας το ρόλο του Δήμου, θεσμικά και ουσιαστικά στη διάρθρωση του κοινωνικού ιστού».

- Σύμφωνα με μελέτη του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό μαθητών χωρίς πρόσβαση σε δραστηριότητες Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (52%). Ως αποτέλεσμα αυτού η αγορά εργασίας αντιμετωπίζει μεγάλες αναντιστοιχίες δεξιοτήτων σε επίπεδο προσφοράς και ζήτησης.

- Ο Δήμος μας σε συνεργασία με τις Σχολικές Μονάδες επιδιώκει να καταστεί από τους πρωτοπόρους δήμους στην ενίσχυση των επαγγελματικών προοπτικών των μαθητών

- Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερώσεις σε πολλές σχολικές μονάδες της περιοχής.

Ο Δήμος μας με την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 στο πλαίσιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής των δημοτικών ενοτήτων και της άριστης συνεργασίας με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων προωθεί τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την ενίσχυσης των παιδιών /μαθητών εντός των σχολικών Μονάδων, ενώ επίσης αναλαμβάνει κομβικές δράσεις στήριξης των μαθητών και των οικογενειών των μαθητών για την νέα χρονιά 2022 -2023

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν την υποστήριξη των μαθητών εντός των σχολικών μονάδων αλλά δύναται να επεκταθούν μέσω του έργου και συμβουλευτική των γονέων και της οικογένειας. Η υποστήριξη περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα σχολεία και για όσους εφήβους ενδιαφέρονται περαιτέρω δύναται να παρασχεθούν εξειδικευμένες συνεδρίες από ειδικούς για την αντιμετώπιση, την αναγνώριση και αντίληψη των κλίσεων τον σχολικό και επαγγελματικό προσανατολισμό και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων αναζήτησης προσανατολισμού.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ημερίδα 09-06-2022 με θέμα «Γίνομαι ανάδοχος γονιός, φροντίζω, αναπτύσσομαι»


Με σημαντική επιτυχία ολοκληρώθηκε στους Αγίους Αναργύρους η εκδήλωση με θέμα « Γίνομαι ανάδοχος γονιός,  φροντίζω, αναπτύσσομαι» η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικά Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" και "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ")».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 09/06/2022   στην  Αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου  Δημοτικού  Σχολείου Αγίων Αναργύρων, σε συνεργασία της Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και του Αναδόχου του έργου ΕΕΟ GROUP A.E. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Kαματερού κ. Τσίρμπας Σταύρος, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας  του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιώργος Σταμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Λεωτσάκος Ανδρέας, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων  Αναργύρων κα Καραγέωργου Αργυρούλα και ο κ. Κατσάνος Κώστας Γενικός Δντης της εταιρείας ΕΕΟ GROUP, αναδόχου του έργου.

Την εκδήλωση συντόνισε η  Διευθύντρια  Κοινωνικής Πολιτικής, Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού κα Οικονομοπούλου Αγγελική

Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν από εξειδικευμένους ομιλητές στο θεσμό της Αναδοχής αποτέλεσαν μια σημαντική πηγή ενημέρωσης για την τοπική κοινωνία σε ένα κοινωνικό ζήτημα ιδιαίτερα ευαίσθητο το οποίο έχει άμεση επίπτωση στην παιδική προστασία και στην ταυτόχρονη ενίσχυση του θεσμού της Οικογένειας λαμβάνοντας υπόψη και την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία «Εγγύηση για το Παιδί» (Child Guarantee) την οποία τα τελευταία έτη έχει ενσωματώσει στο θεσμικό της πλαίσιο η Ελληνική Κυβέρνηση.

Η κ Δανάη Σεραφειμίδη σύμβουλος σε θέματα Αναδοχής και Υιοθεσίας  της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κας Δόμνας Μιχαηλίδου ανέπτυξε την αναγκαιότητα ης  ενίσχυσης του θεσμού της αναδοχής όσο και της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τον θεσμό.

Η κα Τζεράν Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός της  Δ/νση   Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Περιφερειακή ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών παρουσίασε αναλυτικά τα βήματα και την διαδικασία της αναδοχής που ακολουθούν οι υποψήφιοι ανάδοχοι  (διαδικασία εισαγωγής των υποψηφίων στα μητρώα αναδόχων, επιδότηση κλπ.)

Η κα Μπαρούχου  Αγγελική κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Βρεφών Μητέρα παρουσίασε την θετική εμπειρία της Αναδοχής και την συνεισφορά του θεσμού στην αποϊδρυματοποίηση και στην ομαλή ένταξη των παιδιών στον κοινωνικό περίγυρο.

Επίσης σημαντικό ενδιαφέρον προκάλεσαν οι εμπειρίες δυο μητέρων της κα Ζέρβα και της  κα Καλτσά οι οποίες έχουν αξιοποιήσει τον θεσμό της αναδοχής και μοιράστηκαν με τον κοινό την θετική προσωπική  τους εμπειρία.

Bιωματική δράση “η αξία της ταυτότητάς μου – τα δώρα της ζωής μου” αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία


Συνεχίζονται οι δράσεις ενίσχυσης αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας με βιωματικά εργαστήρια μέσω του έργου "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" της ΟΧΕ «Δυτική Αθήνα» στο πλαίσιο του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020.

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η βιωματική δράση “η αξία της ταυτότητάς μου – τα δώρα της ζωής μου“ στο πλαίσιο της Ενέργειας 5: «Πρόγραμμα Αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας» του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικό Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ"), ως επισφράγισμα του προγράμματος Συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης σε ομάδες γυναικών στα ΚΑΠΗ της πόλης μας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα μέσα στον καταπράσινο χώρο του Πάρκου “Α. Τρίτσης”.

Ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τσίρμπας χαιρέτισε την εκδήλωση τονίζοντας πως: “η γ΄ ηλικία αποτελεί τη θεμελιώδη ρίζα της ζωής μας και ως δημοτική αρχή οφείλουμε να σεβόμαστε και να τιμάμε μέσα από διατομεακές δράσεις και υπηρεσίες”.

Κατά τη διάρκεια της δράσης συζητήθηκαν η αξία του εαυτού, οι επιθυμίες και τα θέλω των γυναικών, μοιράστηκαν μηνύματα καλοσύνης και αγάπης από τη μία γυναίκα στην άλλη και η δράση έκλεισε με ερεθίσματα για την ανανοηματοδότηση του εαυτού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Πότσης Ζήσης Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, ο κ. Γιάννης Λοβέρδος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Ν. Δημοκρατίας, η κ. Σαπέλλα Μαρία Γενική Γραμματέας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού.

Το εργαστήρι συντόνισε η κ. Δέσποινα Ζάγκα, Ψυχολόγος του προγράμματος “Φροντίζω – Υγεία για όλους”.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, του ΚΑΠΗ Καματερού και του ΚΑΠΗ Άγιου Τρύφωνα για την ενεργή συμμετοχή τους στις ομάδες συμβουλευτικής αλλά και για τη δυναμική παρουσία τους στη δράση.

Σχολές γονέων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων με θέμα “Μεγαλώνοντας αυτόνομα παιδιά με αυτοπεποίθηση” και “Θέτοντας υγιή όρια στη ζωή μας”

 

Συνεχίζονται οι δράσεις ενίσχυσης αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας με βιωματικά εργαστήρια μέσω του έργου "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" της ΟΧΕ «Δυτική Αθήνα» στο πλαίσιο του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020.

Ολοκληρώθηκαν τις 2 διαδοχικές Παρασκευές 13 και 20 Μαΐου η δεύτερη και η τρίτη συνάντηση γονέων στα πλαίσια του προγράμματος “Σχολές Γονέων” της Ενέργειας 5: «Πρόγραμμα Αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας» του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικό Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ") στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Η δεύτερη θεματική ενότητα: "Μεγαλώνοντας αυτόνομα παιδιά με αυτοπεποίθηση", και η τρίτη "Θέτοντας υγιή όρια στη ζωή μας" ανέδειξαν προβληματισμούς αλλά και σημαντικά εργαλεία με βιωματικό τρόπο και έτσι να βοηθήσουν τους γονείς να αφουγκραστούν τις δεξιότητές τους πάνω στο ζήτημα της ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης πρωτίστως ως ενήλικες αλλά και ως γονείς.

Το εν λόγω πρόγραμμα Συμβουλευτικής απευθύνεται στους γονείς των μαθητών με σκοπό την ενδυνάμωση του Γονεϊκού Ρόλου και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των προκλήσεων της καθημερινής ζωής.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας χαιρετίζοντας τη δράση αυτή αναφέρει ότι “προτεραιότητά μας είναι η φροντίδα των παιδιών και της οικογένειας μέσα από τη δημιουργία ενός δυναμικού πλέγματος υπηρεσιών πρόληψης και αγωγής υγείας σε πολλαπλά επίπεδα”.

Τον συντονισμό της ομάδας είχαν οι κ. Πρεκετέ Ιωάννα, Ανδρεαδάκη Παρασκευή, Παντελάκη Ελένη, Κοινωνικοί Λειτουργοί της Κοινωνικής Υπηρεσίας και η κ. Ζάγκα Δέσποινα, Ψυχολόγος του προγράμματος: "ΦΡΟΝΤΙΖΩ-ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ".

 

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα “Διαχείριση των συγκρούσεων στο χώρο του σχολείου”


Συνεχίζονται οι δράσεις ενίσχυσης αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας με βιωματικά εργαστήρια μέσω του έργου "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" της ΟΧΕ «Δυτική Αθήνα» στο πλαίσιο του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 υλοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο με θέμα: “Διαχείριση των συγκρούσεων στο χώρο του σχολείου ”. Το βιωματικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ενέργειας 5: «Πρόγραμμα Αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας» του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικό Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ") στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Μέσα από το εν λόγω εργαστήρι, αναδύθηκαν οι προβληματισμοί, οι ανησυχίες αλλά και τα εφόδια που διαθέτουν οι γονείς για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων στο σχολείο αλλά και στην οικογένεια.

Το εργαστήρι παρακολούθησαν ο κ. Αθανασόπουλος Τάσος, Διευθυντής του σχολείου, ο κ. Βαφείδης Νίκος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού, εκπαιδευτικοί και γονείς που συμμετείχαν ενεργά μέσα από διαδραστικές διεργασίες

Το συντονισμό είχαν η κ. Οικονομοπούλου Αγγελική, Ψυχολόγος και Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας και η κ. Ζάγκα Δέσποινα, Ψυχολόγος του προγράμματος: "ΦΡΟΝΤΙΖΩ-ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ".

Βιωματική παρέμβαση με θέμα “Διαχείριση συγκρούσεων στη σχολική κοινότητα” στους εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων


Συνεχίζονται οι δράσεις ενίσχυσης αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας με βιωματικά εργαστήρια μέσω του έργου "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" της ΟΧΕ «Δυτική Αθήνα» στο πλαίσιο του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 υλοποιήθηκε βιωματική παρέμβαση με θέμα:  “Διαχείριση συγκρούσεων στη σχολική κοινότητα". Η βιωματική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ενέργειας 5: «Πρόγραμμα Αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας» του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικό Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ") στους εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Τον συντονισμό είχαν οι Κοινωνική Λειτουργοί της Κοινωνικής Υπηρεσίας Ιωάννα Πρεκετέ, Παρασκευή Ανδρεαδάκη και η κ. Δέσποινα Ζάγκα Ψυχολόγος του έργου.

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο αποσκοπούσε στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών στον δύσκολο ρόλο τους, ο οποίος αντιμετωπίζει ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις, μετά την περίοδο της κοινωνικής απομόνωσης που έζησαν τα παιδιά την περίοδο της έξαρσης του covid-19. Σκοπός επίσης της παρέμβασης ήταν η προσέγγιση των συγκρούσεων που προκύπτουν στην σχολική ζωή, μέσα από ένα μοντέλο διαπραγμάτευσης και ανάδειξη τεχνικών win-win, οι οποίες εστιάζουν στο αποτέλεσμα και βασίζονται στην ανάπτυξη συνεργασίας & εμπιστοσύνης. Με την μεθοδολογία του role- playing, διερευνήθηκαν αποτελεσματικές τεχνικές διαχείρισης της σύγκρουσης μέσα στην σχολική κοινότητα, με στόχο την επίλυσή της με τρόπο που θα προσφέρει την μεγαλύτερη δυνατή ικανοποίηση σε όλα τα μέρη και θα ικανοποιεί τις ανάγκες όλων των παιδιών, ακόμη και όσων δυσκολεύονται να εκφραστούν μέσα στην καθημερινή ζωή της ομάδας.

Η βιωματική αυτή παρέμβαση έδωσε την δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να αναγνωρίσουν τα θετικά στοιχεία της επαγγελματικής τους προσέγγισης στα παιδιά και την δύναμη που αντλούν από την δεμένη και συνεκτική επαγγελματική τους ομάδα, η οποία τους βοηθά στην καθημερινή διαχείριση και των πιο δύσκολων ακόμα, περιπτώσεων.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας χαιρετίζοντας τη δράση αυτή αναφέρει ότι: “προτεραιότητά μας είναι η φροντίδα των παιδιών και της οικογένειας μέσα από τη δημιουργία ενός δυναμικού πλέγματος υπηρεσιών πρόληψης και αγωγής υγείας σε πολλαπλά επίπεδα”.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε τις ευχαριστίες μας στην την κ. Ευαγγελίου, διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγ Αναργύρων, για την πρόσκληση και την θερμή φιλοξενία, όπως επίσης και το σύνολο του Συλλόγου διδασκόντων, οι οποίοι συμμετείχαν στη δράση με διάθεση για αλληλεπίδραση και ανατροφοδότηση.

Σχολή γονέων στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων

Συνεχίζονται οι δράσεις ενίσχυσης αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας με βιωματικά εργαστήρια μέσω του έργου "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" της ΟΧΕ «Δυτική Αθήνα» στο πλαίσιο του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020.

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 η σειρά συναντήσεων των γονέων στα πλαίσια του προγράμματος “Σχολές Γονέων” της Ενέργειας 5: «Πρόγραμμα Αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας» του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικό Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ") στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τσίρμπας ο οποίος ανέφερε ότι “προτεραιότητά μας είναι η φροντίδα των παιδιών και της οικογένειας μέσα από τη δημιουργία ενός δυναμικού πλέγματος υπηρεσιών πρόληψης και αγωγής υγείας σε πολλαπλά επίπεδα”.

Οι γονείς μέσα σε μία συγκινησιακή ατμόσφαιρα περιέγραψαν τη διαδρομή που διένυσαν μέσα από το πρόγραμμα, τα εφόδια που απέκτησαν και αναγνώρισαν την αξία της συντροφικότητας και του διαμοιρασμού στην ομάδα.

Τον συντονισμό της ομάδας είχαν η κ. Οικονομοπούλου Αγγελική, Ψυχολόγος και Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας και η Ζάγκα Δέσποινα Ψυχολόγος στο Πρόγραμμα ‘Φροντίζω.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε τις ευχαριστίες μας στον Πρόεδρο κ. Σίσκα Γιάννη και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & κηδεμόνων για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία τους.
 

Σχολή γονέων στο 5ο-10ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων


Συνεχίζονται οι δράσεις ενίσχυσης αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας με βιωματικά εργαστήρια μέσω του έργου "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" της ΟΧΕ «Δυτική Αθήνα» στο πλαίσιο του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020.

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και συγκίνηση την Τρίτη 12 Απριλίου η σειρά συναντήσεων των γονέων στα πλαίσια του προγράμματος “Σχολές Γονέων” της Ενέργειας 5: «Πρόγραμμα Αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας» του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικό Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ") στο 5ο-10ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Μια σειρά θεματικών ενοτήτων όπως η Οριοθέτηση, η Συναισθηματική Νοημοσύνη, η Ενθάρρυνση, η Προσαρμογή, η Αυτοεκτίμηση, η Θετική Ενίσχυση κ.α. αποτέλεσαν κέντρο των συναντήσεών μας και έτσι μας εξοικειώνουν με τη χρήση πρακτικών τρόπων εφαρμογής της θεωρίας της ψυχολογίας στην καθημερινότητά μας κυρίως μέσα από βιωματικές ασκήσεις.

Τον συντονισμό της ομάδας είχαν οι κ. Πρεκετέ Ιωάννα, Ανδρεαδάκη Παρασκευή, Παντελάκη Ελένη, Κοινωνικοί Λειτουργοί της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε τις ευχαριστίες μας στον Πρόεδρο κ. Σπύρο Αποστολόπουλο για τη θερμή φιλοξενία καθόλη τη διάρκεια των συναντήσεων.

 

Bιωματικό εργαστήριο με θέμα “Διαχειρίζοντας αποτελεσματικά τις συγκρούσεις” στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων


Συνεχίζονται οι δράσεις ενίσχυσης αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας με βιωματικά εργαστήρια μέσω του έργου "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" της ΟΧΕ «Δυτική Αθήνα» στο πλαίσιο του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020.

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 υλοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο με θέμα:  “Διαχειρίζοντας αποτελεσματικά τις συγκρούσεις”. Το βιωματικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ενέργειας 5: «Πρόγραμμα Αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας» του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικό Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ") στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Η βιωματική ευαισθητοποίηση ανέδειξε προβληματισμούς αλλά και σημαντικά εργαλεία με βιωματικό τρόπο και έτσι να βοηθήσουν τους γονείς να αφουγκραστούν τις δεξιότητές τους πάνω στο ζήτημα της δυναμικής των συγκρούσεων στην καθημερινότητα τους.

Το συντονισμό είχαν οι Κοινωνική Λειτουργοί της Κοινωνικής Υπηρεσίας Ιωάννα Πρεκετέ, Παρασκευή Ανδρεαδάκη και η κ. Δέσποινα Ζάγκα Ψυχολόγος του έργου.

Bιωματικό εργαστήριο με θέμα «Σεξουαλική Αγωγή - Η έννοια της Συναίνεσης» στο 1ο ΕΠΑΛ Καματερού


Συνεχίζονται οι δράσεις ενίσχυσης αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας με βιωματικά εργαστήρια μέσω του έργου "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" της ΟΧΕ «Δυτική Αθήνα» στο πλαίσιο του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020. 

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 υλοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Σεξουαλική Αγωγή - Η έννοια της Συναίνεσης» στο 1ο ΕΠΑΛ Καματερού, από το οποίο επωφελήθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί της περιοχής παρέμβασης του έργου. Το βιωματικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ενέργειας 5: «Πρόγραμμα Αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας» του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικό Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ").

Μέσα από τη βιωματική ευαισθητοποίηση αναδύθηκαν ανησυχίες και προβληματισμοί των μαθητών σχετικά με την αναγκαιότητα σεβασμού, οριοθέτησης και ισότιμης διαχείρισης των δύο φύλων και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Το συντονισμό είχε η κ. Δέσποινα Ζάγκα Ψυχολόγος του έργου “Φροντίζω”.

Σχολές Γονέων στο 5ο-10ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων


Συνεχίζονται οι δράσεις ενίσχυσης αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας με βιωματικά εργαστήρια μέσω του έργου "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" της ΟΧΕ «Δυτική Αθήνα» στο πλαίσιο του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020. 

Ολοκληρώθηκαν τις 2 διαδοχικές Τρίτες 29 Μαρτίου και 5 Απριλίου η δεύτερη και η τρίτη συνάντηση γονέων στα πλαίσια του προγράμματος “Σχολές Γονέων” της Ενέργειας 5: «Πρόγραμμα Αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας» του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικό Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ") στο 5ο-10ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Η δεύτερη θεματική μας “Διαχειρίζοντας αποτελεσματικά τις συγκρούσεις” και η τρίτη  "Θέτοντας όρια στη ζωή των παιδιών μας" ανέδειξαν προβληματισμούς, αλλά και σημαντικά εργαλεία με βιωματικό τρόπο και έτσι να βοηθήσουν τους γονείς να αφουγκραστούν τις δεξιότητές τους πάνω στο ζήτημα της δυναμικής των συγκρούσεων στην καθημερινότητα τους. 

Στις συγκεκριμένες συναντήσεις τα στελέχη του έργου “Φροντίζω” σε συντονισμό και συνεργασία με την στελέχη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου  ανέπτυξαν ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής που απευθύνεται στους γονείς των μαθητών με σκοπό την ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των προκλήσεων της καθημερινής ζωής. Ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τσίρμπας χαιρετίζοντας τη δράση αυτή αναφέρει ότι “προτεραιότητά μας είναι η φροντίδα των παιδιών και της οικογένειας μέσα από τη δημιουργία ενός δυναμικού πλέγματος υπηρεσιών πρόληψης και αγωγής υγείας σε πολλαπλά επίπεδα”.

Toν συντονισμό της ομάδας και στις 2 συναντήσεις είχαν οι κ. Πρεκετέ Ιωάννα, Ανδρεαδάκη Παρασκευή, Παντελάκη Ελένη, Κοινωνικοί Λειτουργοί της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε τις ευχαριστίες μας στον Πρόεδρο κ. Σπύρο Αποστολόπουλο για τη θερμή φιλοξενία.

Bιωματικό εργαστήριο με θέμα «Τα όρια και η επικοινωνία με το παιδί νηπιακής ηλικίας» στο 9ο Νηπιαγωγείο Καματερού


Συνεχίζονται οι δράσεις ενίσχυσης αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας με βιωματικά εργαστήρια μέσω του έργου "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" της ΟΧΕ «Δυτική Αθήνα» στο πλαίσιο του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020.

Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 υλοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Τα όρια και η επικοινωνία με το παιδί νηπιακής ηλικίας» στο 9ο Νηπιαγωγείο Καματερού, από το οποίο επωφελήθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί της περιοχής παρέμβασης του έργου. Το βιωματικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ενέργειας 5: «Πρόγραμμα Αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας» του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικό Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ").

Στο συγκεκριμένο Βιωματικό εργαστήριο τα στελέχη του έργου σε συντονισμό και συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου ανέπτυξαν δράσεις που συνέβαλαν στην ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.

Μέσα από το εν λόγω εργαστήρι, αναδύθηκαν οι προβληματισμοί, οι ανησυχίες αλλά και τα εφόδια που διαθέτουν οι γονείς για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σημερινής εποχής, μέσα από διαδραστικό τρόπο.

Στην οργάνωση, το συντονισμό και την υλοποίηση των ενεργειών συμμετείχαν: η κ. Δέσποινα Ζάγκα Ψυχολόγος του έργου “Φροντίζω”, η κ. Ανδρεαδάκη Παρασκευή Κοινωνική Λειτουργός.

Tριήμερο πρόγραμμα Βιωματικής Παρέμβασης με θέματα “Διαφορετικότητα” & “Σχολική και άλλες μορφές βίας” στο 2ο Γυμνάσιο Καματερού


Συνεχίζονται οι δράσεις ενίσχυσης αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας με βιωματικά εργαστήρια μέσω του έργου "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" της ΟΧΕ «Δυτική Αθήνα» στο πλαίσιο του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020.

Στις 11 Μαρτίου 2022 ολοκληρώθηκε το τριήμερο πρόγραμμα Βιωματικής Παρέμβασης με θέματα: “Διαφορετικότητα”, “Σχολική και άλλες μορφές βίας” στις τάξεις Α’, Β’ και Γ’ του 2ου Γυμνασίου Καματερού, από τα οποία επωφελήθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί της περιοχής παρέμβασης του έργου. Οι βιωματικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Ενέργειας 5: «Πρόγραμμα Αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας» του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικό Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ") σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Στα Βιωματικά εργαστήρια τα στελέχη του έργου “Φροντίζω” σε συντονισμό και συνεργασία με τα στελέχη-επαγγελματίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου ανέπτυξαν δράσεις σχετικές με τα σημαντικά και πάντα επίκαιρα αυτά ζητήματα για τη σχολική κοινότητα και όχι μόνο.
Μέσα από τη βιωματική ευαισθητοποίηση αναδύθηκαν πολλές ανησυχίες και προβληματισμοί των μαθητών σχετικά με την αναγκαιότητα σεβασμού στη διαφορετικότητα, καθώς και αναγνώρισης μορφών της βίας και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Την οργάνωση και το συντονισμό είχαν η κ. Οικονομοπούλου Αγγελική, Ψυχολόγος – Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής, η κ. Δέσποινα Ζάγκα Ψυχολόγος, ο κ. Γιώργος Καζάζης Κοινωνιολόγος, η Μαρία Δάρρα Ψυχολόγος, ο Θανάσης Καλογερόπουλος Ψυχολόγος, η κ. Ανδρεαδάκη Παρασκευή και η Βικτώρια Ανάγνου, Κοινωνικοί Λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας και η Μαριλένα Δάρρα, Εθελόντρια.

Σχολή Γονέων στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων


Συνεχίζονται οι δράσεις ενίσχυσης αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας με βιωματικά εργαστήρια μέσω του έργου "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" της ΟΧΕ «Δυτική Αθήνα» στο πλαίσιο του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 ξεκίνησε η πρώτη συνάντηση γονέων στα πλαίσια του προγράμματος “Σχολές Γονέων” της Ενέργειας 5: «Πρόγραμμα Αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας» του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικό Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ") στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση τα στελέχη του έργου “Φροντίζω” σε συντονισμό και συνεργασία με την στελέχη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου ανέπτυξαν ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής που απευθύνεται στους γονείς των μαθητών με σκοπό την ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των προκλήσεων της καθημερινής ζωής. Ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τσίρμπας χαιρετίζοντας τη δράση αυτή αναφέρει ότι “προτεραιότητά μας είναι η φροντίδα των παιδιών και της οικογένειας μέσα από τη δημιουργία ενός δυναμικού πλέγματος υπηρεσιών πρόληψης και αγωγής υγείας σε πολλαπλά επίπεδα”.

Μέσα από τη διαδραστική αυτή συνάντηση, αναδύθηκαν οι προβληματισμοί, οι ανησυχίες αλλά και τα εφόδια που διαθέτουν οι γονείς για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σημερινής εποχής.

Τον συντονισμό της ομάδας είχαν η κ. Οικονομοπούλου Αγγελική, Ψυχολόγος Κοινωνικής Υπηρεσίας και η κ. Δέσποινα Ζάγκα Ψυχολόγος του έργου “Φροντίζω".

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε τις ευχαριστίες μας στον Διευθυντή του Σχολείου κ. Τσαγκαράκη Μανώλη, τον Πρόεδρο κ. Σίσκα Γιάννη και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & κηδεμόνων για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία τους

Βιωματικά εργαστήρια με θέμα “Σεξουαλική Αγωγή” στο Εσπερινό Λύκειο Αγίων Αναργύρων


Συνεχίζονται οι δράσεις ενίσχυσης αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας με βιωματικά εργαστήρια μέσω του έργου "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" της ΟΧΕ «Δυτική Αθήνα» στο πλαίσιο του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020.

Στο πλαίσιο της Ενέργειας 5: «Πρόγραμμα Αγωγής Ψυχικής Ανθεκτικότητας» του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικό Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ") εντός Φεβρουαρίου 2022 υλοποιήθηκε σειρά βιωματικών εργαστηρίων (15/02/2022, Εσπερινό Λύκειο Αγίων Αναργύρων και 21/02/2022, Εσπερινό Λύκειο Αγίων Αναργύρων) από τα οποία επωφελήθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί της περιοχής παρέμβασης του έργου.

Στα Βιωματικά εργαστήρια τα στελέχη του έργου σε συντονισμό συνεργασία με την στελέχη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και του προγράμματος “Φροντίζω” ανέπτυξαν δράσεις που συνέβαλαν στην ψυχική ενδυνάμωση των μαθητών, στην ενίσχυση της ψυχολογικής ενότητας των μαθητών στο εκπαιδευτικό πλαίσιο και στην βελτίωση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας.

Μέσα από τη βιωματική ευαισθητοποίηση αναδύθηκαν πολλές ανησυχίες και προβληματισμοί των μαθητών σχετικά με την αναγκαιότητα σεβασμού, οριοθέτησης και ισότιμης διαχείρισης των δύο φύλων και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Στην οργάνωση συντονισμό και υλοποίηση των ενεργειών συμμετείχαν: η κ. Δέσποινα Ζάγκα Ψυχολόγος του έργου “Φροντίζω”, ο Θανάσης Καλογερόπουλος Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας, η κ. Ανδρεαδάκη Παρασκευή Κοινωνική Λειτουργός και η κ. Οικονομοπούλου Αγγελική Ψυχολόγος

Μέσα από τη βιωματική ευαισθητοποίηση αναδύθηκαν πολλές ανησυχίες και προβληματισμοί των μαθητών σχετικά με την αναγκαιότητα σεβασμού, οριοθέτησης και ισότιμης διαχείρισης των δύο φύλων και αποδοχής της διαφορετικότητας. Την οργάνωση και το συντονισμό είχαν η κ. Δέσποινα Ζάγκα Ψυχολόγος του έργου “Φροντίζω”, ο Θανάσης Καλογερόπουλος Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας, η κ. Ανδρεαδάκη Παρασκευή Κοινωνική Λειτουργός και η κ. Οικονομοπούλου Αγγελική Ψυχολόγος.

Το πρόγραμμα “Φροντίζω” εντάσσεται στις «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μπορούν να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Image
Image
Image